• Gratis levering ved køb over 499,-
  • Click & Collect (Afhent efter 1 time)
  • Gratis retur og ombytning i butik
Guide

Hvilke vinterstøvler skal jeg vælge?

null

Vinterstøvler findes i mange forskellige udgaver. Derfor er det vigtigt at tænke lidt over, hvad de skal bruges til, inden du køber. Går du primært efter looket, og er støvlerne nogle, du også skal bruge indendørs, f.eks. på arbejde? Eller er du nærmere på udkig efter et par af de varme, du kan stå fast i på kælkebakken? Læs her om de forskellige typer af vinterstøvler, så du ved, hvad du skal gå efter.

Kort sagt

Vinterstøvler findes i mange forskellige udgaver. Derfor er det vigtigt at tænke lidt over, hvad de skal bruges til, inden du køber.

Vinterstøvler i skind

Fodtøj i skind har den klare fordel, at materialet er levende og åndbart. Det betyder, at fødderne har et behageligt indeklima, og at man let kan holde skindet flot længe, hvis man husker at pleje og vedligeholde dem. Skind er ikke 100% vandtæt, og særligt syningerne kan være ’utætte’, men man kan komme langt med læderfedt og imprægnering. I dag bliver mange læderstøvler og -sko desuden kombineret med en tex-membran ...

Se vinterstøvler i skind til damer

Se vinterstøvler i skind til herrer

Vinterstøvler med tex-membran

Mange vinterstøvler laves i dag med en såkaldt tex-membran, et materiale, der er både vandtæt og åndbart. Det skyldes, at membranen indeholder bittesmå porer eller huller, der er for små til, at vanddråber kan trænge ind. Omvendt er hullerne store nok til at vand i dampform – som fra et par varme fødder – kan komme ud. Membranerne kombineres ofte med et yderlag i skind men kan også kombineres med forskellige typer tekstil. For at støvlerne også er vandtætte i sømmene, skal du gå efter støvler med tapede sømme.

Se vinterstøvler med tex-membran til damer

Se vinterstøvler med tex-membran til herrer

Tip!

Undgå bomuldsstrømper ...

... i vinterstøvlerne. De holder på fugten og kan give kolde, våde fødder. Gå i stedet efter strømper i uld eller blandingsmaterialer.

Vinterstøvler i kunstlæder

Kunstlæder, som for eksempel PU (polyurethane), er ikke helt så slidstærkt som ægte læder, og heller ikke vandtæt eller åndbart. Til gengæld kræver det ikke lige så meget vedligeholdelse og ligger prismæssigt ofte noget lavere end pendanten i ægte læder.

Det rigtige for ...

For i vinterstøvler varmer naturligvis mest effektivt, hvis det både er i støvlernes skaft, fod og dæksål. Skal støvlerne primært bruges på arbejde eller til en hurtig strøgtur, kan du dog sagtens nøjes med mindre. For er typisk lavet i uld, fleece, bomuld eller et blandingsmateriale, som hver især har deres særlige fordele.

  • Uldfor: De enkelte hår i uld er hule og kan derfor optage varmen fra foden og holde på den. Derfor er uld noget af det mest effektive i forhold til at isolere og holde fødderne varme.
  • Fleecefor: Fleece er et luftigt materiale, der lige som uld effektivt holder på varmen fra fødderne. Fleece er desuden også et svedtransporterende og meget let materiale. Modsat uld, kan fleece stort set ikke optage fugt, og det betyder også, at foret tørrer meget hurtigt, hvis det er blevet vådt.
  • Bomuldsfor: Bomuldsfor hører til den lettere kategori af for og egner sig bedst til overgangssko eller sko, der bliver brugt på lidt mildere dage i vinterhalvåret.

Såler til al slags vintervejr

Afhængigt af hvad du skal bruge dine vinterstøvler til kan det være vigtigt at give sålerne et par tanker med på vejen. Er du på udkig efter en varm vinterstøvle, er tykkelsen på sålen afgørende. Og skal sålerne også være skridsikre eller stødabsorberende, er det vigtigt også at være opmærksom på, hvilket materiale, de er lavet af.

  • Gummi: Gummisåler med groft mønster er de mest skridsikre i glat føre. Desuden er materialet ret effektivt, når det kommer til at isolere mod kulden.
  • Polyurethane (PU): PU er et skummateriale, der vejer meget lidt og har en let stødabsorberende effekt. Det gør skoene behagelige at gå i. Skal de også være skridsikre, skal du gå efter såler med en grov struktur, da PU ikke i sig selv er særligt skridsikkert.
  • Rågummi: Såler i rågummi giver tit lidt ekstra til looket og har desuden den fordel, at det isolerer ret effektivt mod kulden. Dog skal man være varsom med rågummisåler i frostvejr, da materialet ofte bliver glat i minusgrader.